FacebookTwitterLinkedIn

Etron Technology, producător asiatic de componente electronice, a închiriat 3.600 mp pentru producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România.

Compania a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa, iar România a fost selectată pentru ca Etron să beneficieze de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. 

Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.

Clienții Etron activează în domenii precum control industrial, medical, auto, comunicații, energie nouă și produse de larg consum. Fabrica din România va avea o linie de producție cu testare și asamblare. 

“Noua capacitate de producție a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring, pe măsură ce companiile asiatice își extind capacitățile de producție mai aproape de baza lor de clienți europeni și potențialul orașului Oradea de a atrage noi unități de producție”, a declarat Andrei Ghițeanu, Project manager MEP la CTP Romania.

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internațional de transport maritim și logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 65.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.