FacebookTwitterLinkedIn

Polish Enterprise Fund VIII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), va prelua 49,8% din acțiunile furnizorului polonez de servicii de logistică pentru producătorii de alimente Goodspeed.  

”Cu sprijinul noului nostru partener, ne propunem să dezvoltăm aceste competențe unice pe piețele externe. De asemenea, dorim să intrăm în noi industrii și să oferim clienților noștri soluții interesante și inovatoare”, a spus Sylwester Rypina, fondator și CEO al Goodspeed.

Fondatorii Goodspeed, Sylwester Rypina și Paweł Rypina, vor păstra o cotă majoritară și vor colabora cu Enterprise Investors pentru dezvoltarea companiei.

Valoarea investiției nu a fost dezvăluită, iar tranzacția necesită aprobarea instituțiilor anti-monopol.

Goodspeed a fost înființată în 2009, iar în prezent deservește peste 4.600 de localități din Polonia. Compania a avut anul trecut venituri de 18 milioane de euro, iar pentru 2023 estimează un rulaj de peste 27 milioane de euro.

Enterprise Investors este activă din 1990, iar cele nouă fonduri pe care le controlează au investit 2,2 miliarde de euro în 154 de companii și au vândut 137 de firme.