FacebookTwitterLinkedIn

Sypher are în derulare o rundă de finanțare pe SeedBlink, la finalul căreia își propune să strângă 550.000 de euro. Runda este condusă de Sparking Capital cu 225.000 euro, în calitate de investitor principal, iar acționarul majoritar al Grupului Romstal contribuie cu 100.000 de euro.

Sypher va folosi investițiile obținute în această rundă pentru a-și accelera creșterea în Franța, Marea Britanie și Germania.

Am ales să investim în Sypher pentru că folosim deja produsul și îi cunoaștem astfel beneficiile. Am observat din interacțiunile directe implicarea si dedicarea creatorilor acestuia, Mihai Ghiță și Cristian Badea, și suntem convinși că Sypher va ajunge în top 3 în Europa în următorii 5 ani. În continuare, dorim să ne diversificăm portofoliul de investiții și să susținem oameni cu viziune, cu echipe dedicate activităților pe care le dezvoltă“, a declarat Enrico Perini, acționarul majoritar al Grupului Romstal.

În prezent platforma este utilizată de peste 100 de companii din România, Franța, Luxemburg, Polonia, Bulgaria și Ungaria.

Lang Holding este acționar al Romstal, Autoklass, Valrom, Valplast și alte 15 companii, cu domenii de activitate și investiții diversificate în comerț, servicii, IT, productie, agricultură și imobiliare. Cu peste 2.700 de angajați și o cifră de afaceri de peste 500 milioane de euro în 2020, firmele holdingului activează în prezent  în România, Italia, Moldova, Ucraina, Serbia și Bulgaria.

Sparking Capital este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele fintech, property tech, Industry 4.0, economie circulară, marketing tech, transformare digitală și sustenabilitate.