Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Energie şi sport

Un tânăr din Braşov pare să fi descoperit cum să îşi pună cel mai bine în valoare spiritul antreprenorial şi promite să aibă o carieră de succes
Bogdan Micu - Alpin Sun

La 30 de ani, Bogdan Micu pare că ştie ce vrea de la viaţă. Braşoveanul spune că a cochetat cu ideea de afaceri încă de la 14 ani, însă mai târziu a decis să facă pasul către o investiţie în panouri solare şi o sală de escaladă în Braşov. „Cauţi să ai tot timpul nişte succese mai mici sau mai mari astfel încât ele sa-ţi dea motivaţia să faci lucruri la care aspiri. Eu ca persoană sunt o persoană competitivă. Deci asta mă motivează într-un fel în sensul că doresc să mă afirm”, spune Bogdan Micu povestind că, în copilărie, se simţea marginalizat pentru că purta ochelari şi era mai slab.

Acum însă poate să demonstreze că spiritul antreprenorial este un atu important. A decis să facă un business cu panouri solare – Alpin Sun – şi spune că a ales domeniul energiei pentru că „este o oportunitate de moment”, iar pentru el acest lucru este unul important. Spune că succesul depinde de cât de serios şi de profesionist eşti atunci când ai pornit pe un astfel de drum. De asemenea, spune că motivaţia trebuie cultivată, dar fiind o persoană competitivă este foarte determinat să reuşească.

Întrebat ce recompensă şi-a oferit atunci când a simţit că a avut succes în afaceri, spune: „Am muncit 16 ore pe zi în ultimii doi ani pentru ca aşa s-a impus. Aşa impunea situaţia şi eu am vrut să mă folosesc de asta ca după aia să am timp liber. Nimic altceva. Nu trebuie să-mi plătesc o excursie în Hawaii sau să-mi cumpar o maşina de 100,000 de euro pentru că ceea ce-ţi lipseşte atunci când munceşti mult e timpul liber, nu maşini scumpe”.

Bogdan Micu spune că, peste 30 de ani, nu se vede mai bogat, fiindcă după el, avuţia nu stă în bani. „30 de ani e un termen lung. În principiu, ce pot să-mi dau seama este că nu mă văd mai bogat din punct de vedere al banilor. Asta cu siguranta n-o sa fie. Asta nu înseamna ca nu voi câştiga mai mulţi bani dar mi-am dat seama ca în sine avuţia clar nu stă în bani. Nici pe departe. Stă mai mult în prieteni şi familie, asta e cel mai important. Am învăţat asta sacrificând un prieten în ultimii ani şi am vazut cât de greu este să-ţi refaci relaţiile şi oricum, banii sunt o măsura relativă a succesului”, declară Bogdan Micu. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii