FacebookTwitterLinkedIn

Enel X România a contractat anul trecut proiecte pentru construirea a peste 40 de centrale fotovoltaice la nivel național, un număr aproape dublu față de 2021.

Centralele fotovoltaice au o capacitate totală de peste 26 MWp, iar investiția în astfel de soluții asigură un termen mediu de recuperare al acesteia de circa cinci ani.

Centralele fotovoltaice vor asigura o producție anuală de energie electrică de aproape 30.000 MWh/an, contribuind la reducerea cu peste 5.400 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Proiectele din 33 de localități însumează aproximativ 50.000 de panouri fotovoltaice, acoperind o suprafață totală de peste 100.000 de metri pătrați și vor fi instalate atât pe acoperiș, cât și la sol. 

Clienții vor economisi aproape 6 milioane de euro în urma instalării acestor soluții, prin scăderea costurilor cu energia activă consumată din rețea și a costurilor asociate transportului, distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

În 2022, Enel X România și-a continuat consolidarea portofoliului de clienți provenind din diverse industrii cheie precum producție, FMCG, retail, auto, centre comerciale și clădiri de birouri, obiectiv pe care îl are în vedere și în 2023.

În plus, în cursul anului trecut, Enel X România a semnat și primul proiect cu un dezvoltator de spații logistice, WDP (Warehouses De Pauw Romania), pentru care construiește un parc solar cu o capacitate totală instalată de aproape 3 MW.