FacebookTwitterLinkedIn

Enel X România a derulat, în 2022, proiecte de iluminat stradal și pietonal cu tehnologie LED pentru primării din zece localități din țară, precum și pentru companii. În urma acestor proiecte, consumul de energie a scăzut cu până la 80%.

“Consumul anual de electricitate în acest scop se reduce, în medie, cu 60%, iar în unele cazuri poate ajunge până la 80%, grație implementării sistemului de telegestiune”, a declarat Dorin Petrișor Chisăliță, Head of E-City, Enel X România.

Enel X România a derulat astfel de lucrări pentru Liberty Galați, Grădina Botanică din Cluj-Napoca, primării din județele Alba, Arad, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Cluj și Prahova, și a furnizat produse de iluminat public pentru pasajele Domnești, Berceni și Olteniței de pe centura Bucureștiului.

Instituțiile publice și companiile care au cumpărat lămpi de iluminat stradal inteligent fac economii anuale de 1.300 MWh. Liberty Galați, care a cumpărat 1.100 de lămpi de iluminat stradal, va realiza o economie anuală de 700 MWh, potrivit Enel X.