FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul energetic italian Enel a obținut aprobarea pentru construcția primului său parc eolian din Australia, cu o capacitate instalată de 75,6 MW. Totodată, Enel caută cumpărător pentru activele solare pe care le deține pe acest continent, relatează Renew Economy.

Enel Green Power,  filiala de energie regenerabilă a Enel, a primit în această săptămână aprobarea pentru parcul eolian Flat Rocks, urmând ca o a doua etapă de dezvoltare să fie luată în calcul în viitor.

Cea mai mare parte a energiei care urmează să fie produsă de ferma eoliană Flat Rocks va fi livrată, în baza unui contract pe 12 ani, către compania minieră BHP.

Pe de altă parte, Enel a angajat Credit Suisse pentru a găsi un cumpărător pentru participațiile deținute de grupul italian în mai multe din Australia.

Activele deținute de Enel în Australia includ, de asemenea, participații majoritare la ferma fotovoltaică Bungala din Australia de Sud, care, cu o putere combinată de 220 MW, au fost la un moment dat, cea mai mare fermă solară din țară.

Enel mai deține acțiuni la o fermă solară de 27 MW din Victoria și la un proiect fotovoltaic de 88 MW.

Potrivit sursei citate, Enel intenționează să vândă între 50% și 80% din participațiile deținute la aceste proiecte.