FacebookTwitterLinkedIn

Encore Capital Trust(ECT) va organiza în noiembrie o nouă rundă de finanțare pentru atragerea a 29,7 milioane de lei și vizează un portofoliu de ”zeci de milioane de euro”. În luna iunie, compania a strâns 17,7 milioane de lei de la mai mulți antreprenori români.

”Piața imobiliară prezintă în continuare numeroase oportunități iar capacitatea noastră de negociere, expertiza în a identifica cele mai potrivite investiții dar și în a încheia parteneriate de finanțare cu dezvoltatorii reprezintă argumentele principale care ne determină să fim încrezători în evoluția companiei spre un portofoliu în valoare de zeci de milioane de euro în următorii ani”, a declarat Robert Butoi, director executiv al ECT.

Capitalul social actual al companiei este de 18,2 milioane de lei și ar ajunge la un total de maximum 48 milioane de lei după subscrierea integrală a noilor acțiuni.

În eventualitatea în care noile acțiuni care vor fi emise în cadrul actualei majorări de capital social nu vor fi subscrise în totalitate de către actualii acționari, acestea vor fi oferite terților la preț de emisiune de 1,05 lei / acțiune.

În iunie, comopania a finalizat o primă rundă de finanțare, atrăgând 17,7 milioane de lei de la o serie de antreprenori precum Dan Șucu, Marius Hanganu, Iosif Szavuj,  Silvana Berciu sau Cristian Becheanu

Compania a plasat deja peste două treimi din suma atrasă în prima rundă de finanțare, ajungând la un portofoliu de peste 130 de locuințe în opt proiecte rezidențiale din București si Ilfov.  

”Am identificat și realizat investiții foarte atractive iar randamentul actual anualizat depășește obiectivul setat de 20% pe an”, a spus Butoi.