FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul medical privat Enayati Medical City, care și-a început activitatea în plină pandemie, în ianuarie 2021, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 16,5 milioane de euro.

Compania a investit în jur de 65 milioane de euro și estimează ca va produce la maturitate 53 milioane de euro/an, iar capacitatea de tratare va ajunge la 1.500 de pacienți/zi. Compania estimează că Orașul medical va atinge anul acesta o cifră de afaceri de 35 milioane de euro.

Enayati Medical City cuprinde un spital integrat de oncologie operat de Monza România, cu centru de radioterapie și medicină nucleară operate de Neolife, un spital de boli interne și recuperare, un centru de lux pentru vârstnici, o policlinică Concierge Medical, centru de fiziokinetoterapie, 10 furnizori de servicii medicale integrate, plus farmacii și servicii.

Fondatorul este Dr. Wargha Enayati, care a înființat rețeaua privată Regina Maria. După ieșirea în 2015 din acționariatul acesteia, Enayati a investit numai în companii din lumea medicală. Grupul de firme condus de el cuprinde Fundația Inovații Sociale Regina Maria, companiile de comunicare medicală (MedicHub Media și MediaMed Publicis), compania de servicii medicale și abonamente Concierge Medical, Spitalul de boli interne și recuperare, Centrul pentru Vârstnici ce funcționează în cadrul Enayati Medical City, precum și platforma de recrutare MediJobs sau aplicația de programări Docbook. Companiile din Enayati Group vor atinge în 2022 o cifră de afaceri de 16 milioane de euro.