FacebookTwitterLinkedIn

După numărătoarea celor mai multe voturi exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, preşedintele Emmanuel Macron s-a clasat pe primul loc, la o distanţă de numai 2% de principalul său contracandidat de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

În turul doi de scrutin, de peste două săptămâni, vor candida numai cei doi, din totalul de 12 candidaţi înscrişi în cursa electorală.

La scurt timp după anunţarea rezultatelor primului tur, Emmanuel Macron i-a îndemnat pe alegători să se grupeze în spatele lui la următoarea rundă, subliniind că „nimic nu este încă decis”.

Emmanuel Macron: „Invit pur şi simplu toţi cetăţenii noştri să ni se alăture, indiferent care le-au fost convingerile şi opţiunile în prima rundă. Sunt foarte conştient că este posibil să nu primesc sprijin pentru proiectul nostru – şi respect asta, şi ştiu că unii o vor face – de a construi un zid împotriva extremei drepte, dar sunt pregătit să creez ceva nou pentru a-i aduce pe toţi împreună, să participe toţi la acţiunea comună în serviciul naţiunii noastre”, conform Rador.