FacebookTwitterLinkedIn

Elon Musk a spus că mesele oferite gratuit angajaților Twitter de la sediul din San Francisco costă peste $400 per persoană pentru că în birouri ‘nu este aproape nimeni’, potrivit Business Insider. Musk a spus că monitorizările făcute pe baza cartelelor de acces arată că prezența la birou în ultimele 12 luni a fost de sub 10%, cu cel mai mare nivel atins la abia 25%.

După ce The New York Times a publicat un articol despre această situație, Musk a scris pe Twitter duminica trecută că angajații vor trebui să își plătească de acum înainte pentru propriile mese de la birou. Mai mult, Musk și-a exprimat mirarea cu privire la critica primită pentru această schimbare, în condițiile în care aproape nimeni nu vine la birou și, deci, foarte puțină lume beneficiază de aceasta, adăugând: “Sunt mai mulți cei care pregătesc mesele decât cei care le consumă.”

Twitter cheltuie anual $13 milioane pentru mesele pe care le oferă pe timpul zilei angajaților de la sediul central din San Francisco.

Musk a fost contestat (și) pe acest subiect, al costului meselor per angajat, de un fost angajat al Twitter, Tracy Hawkins. Profilul de LinkedIn al lui Hawkins spune că aceasta a fost vice președinte pe divizia de imobiliare și transformarea muncii la Twitter, cu focus special pe munca hibrid. Hawkins a spus cu privire la estimarea lui Musk: “Este o minciună. Am condus programul până acum o săptămână, când am demisionat, pentru că nu am mai vrut să muncesc pentru @elonmusk.” “Pentru micul dejun și prânz cheltuim $20-$25 pe zi per persoană. Prezența în birouri a fost 20-50%.”

Musk a spus că numerele emise de Hawkins sunt “false.”

Dezacordul poate fi generat de faptul că Hawkins se referă la “prezență” în toate birourile, în timp Musk vorbește doar despre sediul central din San Francisco. 

În prima sa adresare către angajați de când a preluat compania, Musk a spus acestora să se aștepte la intervale de muncă de câte 80 de ore și la mai puține beneficii care existau înainte, cum sunt, de exemplu, mesele gratuite de peste zi. 

Într-un interviu pe care l-a dat înaintea summmit-ului G20 din Indonezia, Musk a spus că muncește “de dimineața și până seara, șapte zile pe săptămână” și că “Tortura la care mă expun este foarte mare.”

Twitter a renunțat la munca la distanță la scurt timp după ce Musk a preluat compania. Săptămâna trecută Musk a trimis un email către angajați la ora 2:39 dimineața prin care le spunea să se întoarcă la birou sau, dacă nu, “se acceptă demisiile.”

50% din cei 7,500 de angajați ai lui Twitter au fost concediați sau și-au dat demisia în ultimele trei săptămâni.