FacebookTwitterLinkedIn

Elon Musk a declarat, în timpul congresului pe tema siguranței inteligenței artificiale (AI) din Marea Britanie, că aceasta va fi „una dintre cele mai perturbatoare forțe din istorie”, arată BBC.

„AI va fi o forță pentru bine cel mai probabil”, a spus Musk. „Dar probabilitatea ca aceasta să se deterioreze nu este de zero la sută.”

Musk a fost prezent pe parcursul evenimentului de două zile, desfășurat la Bletchley Park, alături de vicepreședintele SUA Kamala Harris, CEO-ul OpenAI Sam Altman și alți politicieni de seamă și lideri mondiali din domeniul tehnologiei. La eveniment au fost prezenți și oficiali chinezi.

Musk a făcut mai multe predicții pentru AI, inclusiv un viitor în care nu ar fi necesare locuri de muncă, iar între oameni și AI s-ar naște una dintre cele mai înalte forme de prietenie.

În prima zi a evenimentului, peste 25 de țări și Uniunea Europeană au semnat Declarația Bletchley, fiind de acord să colaboreze pentru o abordare unită a supravegherii eforturilor de implementare a tehnologiei inteligenței artificiale într-un mod „centrat pe om, demn de încredere și responsabil”, subliniind „potențialul de daune grave, chiar catastrofale”, pentru care mulți lideri din domeniul tehnologiei și-au exprimat îngrijorarea.

Musk a comparat AI cu un spirit magic și a remarcat că basmele cu spirite care îndeplinesc dorințele „nu se termină cu bine” și i-a atenționat pe oameni să „aveți grijă ce vă doriți”.

Șeful Tesla a devenit din ce în ce mai mult un punct de referință în afacerile internaționale, nu doar prin prisma întâlnirilor sale cu șefi de stat, ci și pentru furnizarea – sau lipsa acestora – a serviciilor de satelit Starlink de la SpaceX în regiunile devastate de război.