FacebookTwitterLinkedIn

Clădirile Eli Xpress vor avea suprafețe între 6.000 – 12.000 mp și vor fi situate în vecinătatea imediată a marilor orașe, sau chiar în interiorul lor.

„Accelerarea trendului de migrare a unor volume importante din retail în online va conduce la o cerere susținută de spații de depozitare flexibile, în zone ce pot asigura livrarea într-un termen mai scurt”, explică Muler Onofrei, CEO & Co-Founder, Element Industrial.

Eli Xpress Constanța a fost primul proiect

Primul proiect de acest gen este Eli Xpress Constanța, un parc logistic de 11.000 mp, închiriat către Altex și Bere Băuturi Constanța, achiziționat anul trecut de la distribuitorul de băuturi alcoolice, Bere Băuturi.

Intenția Element Industrial este de a construi un portofoliu de astfel de proiecte, prin achiziția directă a depozitelor, fie prin dezvoltarea unor terenuri care corespund cerințelor. Totodată, dezvoltatorul continuă investițiile și în rețeaua Eli Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 mp. Faza a doua a Eli Park 1, din zona Buftea – Chitila, este livrată în această perioadă, iar compania a securizat terenuri în orașe precum Craiova, Bacău, Târgoviște sau Timișoara, lucrând la autorizarea proiectelor.