FacebookTwitterLinkedIn

Compania Electroalfa, care activează în domeniul producției de echipamente electrice, construcții și antrepriză generală în zona energiei, și-a anunțat debutul în domeniul proiectelor imobiliare, odată cu construcția și vânzările primei faze din Alfa Park Residence din Botoșani.

Proiectul rezidențial cuprinde 900 de apartamente și case, un parc și zonă de relaxare de peste 5 ha, facilități precum școală, grădiniță, clinică medicală, sală și terenuri de sport, cafenea și restaurant. Investiția în prima fază a proiectului este estimată la 17 milioane de euro, iar investiția totală a întregului ansamblu este estimată la peste 100 de milioane de euro, anunță dezvoltatorul.

În prima etapă se vor construi primele patru clădiri de locuințe colective, prima zonă de duplexuri și primele două zone de unități înșiruite. Întreaga dezvoltare rezidențială va cuprinde 22 clădiri de locuințe colective, cu înălțime de până la P+4 (~850 de apartamente) 16 locuințe individuale, 14 locuințe înșiruite P+1, 16 locuințe tip duplex P+1 și P+2, spații comune pentru servicii comerciale și alimentatie publica, medicale, sportive (sala fitness, teren de baschet și bazin de înot acoperit) și de învățământ, spații verzi, parcuri interioare, alei și parcaje, spații de agrement și relaxare. La finalizare, întregul ansamblu rezidențial se va întinde pe aproximativ 12 hectare.

De vânzările proiectului se va ocupa compania de consultanță imobiliară The Concept. În 2022, Electroalfa a obținut o cifra de afaceri, la nivelul întregului grup, de peste 78 milioane de euro.