FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Electrica, prin intermediul operatorului Distribuție Energie Electrică România (DEER), a atras finanțări europene nerambursabile, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 57 milioane de euro.

“Acest demers este în linie cu strategia de la nivelul Grupului, care prevede maximizarea performanței în infrastructura administrată, dar și agilizarea și transformarea digitală a afacerii. Îi felicit pe colegii noștri pentru eforturile depuse și am convingerea că este doar primul pas dintr-o serie de astfel de inițiative”, a declarat Alexandru Chiriță, directorul general al Electrica.

Suma reprezintă 80% din cheltuielile eligibile pentru patru proiecte de investiții în rețeaua de distribuție a energiei electrice, a căror valoare totală estimată este de aproximativ 77 milioane de euro.

Proiectele propuse vor fi derulate, în principal, în județele Sibiu, Bihor și Maramureș, însă o parte a lucrărilor vor avea impact asupra tuturor celor 18 judeţe din arealul de acoperire al DEER.

Grupul Electrica are aproximativ 3,9 milioane de clienți și a înregistrat în primul trimestru al anului 2023 venituri de 3,51 miliarde de lei, în creștere cu 7,8% față de nivelul de 3,25 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului 2022.