FacebookTwitterLinkedIn

Știai că…?

  • Profesorii www.novakid.ro sunt vorbitori nativi de engleză și dețin certificate CELTA, TEFL, TESOL, TKT?
  •  Cursurile pe www.novakid.ro sunt individuale?
  • Novakid este una dintre cele mai bune 150 de companii de învățare online din lume (top GSV EdTech 2021)?

Viața de părinte este plină de surprize și provocări. Compromisurile pot reprezenta uneori o „opțiune salvatoare”, însă în niciun caz când vine vorba de educarea și formarea copiilor. Școala online de limba engleză nr. 1 din Europa, Novakid.ro, reprezintă un exemplu veritabil de bune practici, mai ales prin prisma modelului de predare adoptat.

Învățarea și distracția – perechea perfectă

Novakid a valorificat studiul prin intermediul jocurilor în cazul elevilor cu vârste între 4-12 ani, abordare ce permite creșterea nivelului de implicare și îmbunătățirea învățării prin descoperire. Primul produs inovator de pe piața globală ESL (engleza ca a doua limbă), Novakid Game World, este conturat în jurul unor „lumi” educaționale virtuale. În plus, lecțiile individuale alături de un profesor vorbitor nativ sunt interactive și aplicate – și îmbină dezvoltarea cu divertismentul. În prezent, peste 400.000 de părinți din lumea întreagă au ales Novakid pentru copiii lor.

Educația prin joc, calea spre performanță

Printre avantajele utilizării jocurilor în actele educaționale se numără și modul în care copiii interacționează cu materia: atmosfera este una relaxantă și amuzantă, iar studiul este asociat cu o experiență plăcută, dezirabilă. Conform celor mai recente date Novakid, educația prin joc utilizată în procesele de predare a limbii engleze nu împiedică învățarea, rata de eșec fiind de doar 13%. Totodată, punctele câștigate și premiile din cadrul jocurilor educaționale stimulează sistemul de recompense al creierului și sporesc performanța.

Andreea Marin, Brand Ambassador

Cum ai descrie conceptul Novakid?

O joacă online, dar… cu folos! La început, copilul nu știe limba dascălului său, nici acesta nu cunoaște româna și, totuși, atât de eficientă se dovedește a fi metoda, încât cele 25 de minute de lecție – special gândite să nu ajungă să plictisească sau să obosească prea tare copilul – devin bucuria pe care elevul o așteaptă mereu cu nerăbdare. Iar părinții văd rezultate palpabile, de la o lecție la alta, ceea ce e ideal! Pictograme, gesturi, sunete haioase și plăcute, mișcări, zâmbete, asta e ceea ce vezi din afară, dacă stai să privești ca un martor exterior interacțiunea dintre copil și profesorul său online la școala Novakid! Te și întrebi: cum o fi posibil să fie atât de plăcut și să pară atât de ușor și eficient? Nu e ceea ce noi, părinții, ne amintim despre școala noastră, ce-i drept. Vremurile s-au schimbat.

Cum poate influența educația prin joc evoluția unui copil?

În primul rând, îl stimulează, îi trezește dorința și curiozitatea, în loc să fie o povară. Apoi, profesorii Novakid sunt foarte bine antrenați și sunt, în același timp, și pricepuți în ceea ce privește psihologia copilului, îl simt, îi iau în calcul reacțiile, vin în întâmpinarea nevoilor lui speciale. Iar cei doi din start se poziționează altfel decât în școala clasică: ei sunt parteneri de joacă, nu unul dictează și celălalt e obligat să facă.

De ce le-ai recomanda Novakid părinților?

Pentru că își ajută propriii copii să facă un pas important pentru dezvoltarea lor, să comunice fără bariere de limbă, să înțeleagă mai ușor lumea în care trăiesc.

Cum crezi că i se poate schimba viața unui copil care știe engleza de mic?

În chip uimitor, văd asta la copilul meu! E un univers, o lume nouă care se deschide în fața sa și are astfel cum să descopere ce îl așteaptă în viitor. Cu limba engleza bine învățată, deschizi mult mai multe uși și, din start, poți spune că ai șansa unor meserii la îndemână, dacă nu vrei să mergi pe alte direcții: poți preda, la rândul tău, poți traduce, poți fi ghid, poți lucra în proiecte internaționale diverse.

Larisa Petre, Kid Ambassador

Larisa, ce te-a atras la Novakid?

Este o platformă uşor de folosit, cu multe jocuri şi personaje. Putem scrie şi desena pe calculator, în timp ce învățăm, ceea ce îmi pare foarte interesant.

De ce le-ai recomanda Novakid copiilor?

Pentru că e o șansă de a învăța limba engleză într-un mod interactiv. Lecţiile sunt cu profesori ce nu cunosc limba romană. Este inedit… şi, da, comunicăm foarte bine. E aşa frumos să poţi interacționa în engleză cu cineva care se află în altă ţară! Totul este foarte distractiv și antrenant, inclusiv temele pentru acasă.

De ce crezi că e important să cunoști limba engleză?

Este bine să o studiem de când suntem mici, căci a devenit un fel de limbă universală. Ne ajută să înțelegem mai bine filmele pe care le urmărim la TV sau versurile melodiilor preferate, după cum este şi în cazul meu. De asemenea, ne ușurează comunicarea cu oamenii care nu ştiu limba noastră. La Novakid, copiii pot participa la cursuri încă de la vârsta de patru ani, ceea ce mi se pare foarte tare.