Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Eduard Uzunov: Acum e momentul pentru politicieni să acționeze în favoarea IMM-urilor și întreprinderilor românești care și-au plătit taxele

Eduard Mircea Uzunov, Președinte și fondator Regatta a discutat în cadrul ediției cu numărul doi a evenimentului ForbesForward despre provocările prezente pe piața imobiliară în contextul crizei provocate de pandemia de Coronavirus, afirmând că deși este o perioadă mai grea, economia își va reveni în forță.
Eduard Uzunov SKY_2395

Fondatorul Regatta a afirmat în cadrul evenimentului ForbesForward că în momente de criză, unitatea și solidaritatea sunt două aspecte extrem de importante. „Am o echipă extraordinară, niște oameni minunați cu care lucrez, vorbim în permanență și ne adaptăm. Păstrăm spiritul echipei Regatta, echipă care a trecut prin criza din 2008, echipă care a trecut și prin alte crize, pentru că suntem foarte uniți.”

Cu un aer optimist, președintele Regatta a declarat că deși mulți oameni nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație, este necesar să ne păstrăm calmul. „Imediat am închis birourile pentru că  mi-am dat seama că oamenii erau foarte stresați, atât colegii mei, cât și alți parteneri. Nu ne-am mai întâlnit până acum nici noi sau generațiile dinaintea noastră cu acest „stop joc”, lucru care poate ne sperie, ne pune să ne gândim la valorile reale umane, la noi înșine. Dar hai să nu o luăm foarte tragic, sunt convins că vom reveni și vom reveni în forță și va fi bine.”

Antreprenorul a declarat că înainte de startul acestei pandemii era în negocieri cu mai mulți investitori pentru vânzarea unor clădiri de birouri, obiective de milioane de euro cărora li s-a pus pauză, momentan, menționând că piața imobiliară a fost zguduită de un anunț zilele acestea. „Bomba este că s-a anulat deal-ul dintre AFI și NEPI și că cei de la NEPI cer 15 milioane de euro. Este o bombă pe piața imobiliară și tragem un semnal de alarmă; nu am așteptări de creștere, pentru că practic s-au anulat toate încasările.”

Eduard Uzunov face apel la autorități și menționează că în aceste momente Guvernul dă dovadă de o lipsă de fermitate, într-un moment în care oamenii au nevoie de unitate de solidaritate. „Noi antreprenorii trebuie să ne unim forțele pentru că nu ne putem aștepta de la politicieni să ne dea ceva. Sunt foarte supărat că de 27 de ani mi-am plătit toate taxele de pomană. Acum e momentul pentru politicieni să acționeze în favoarea IMM-urilor și întreprinderilor românești care și-au plătit taxele.”

Cu toate acestea, criza înseamnă și oportunitate. Poate fi arta un domeniu „safe” în timpul acestei crize? „Eu cred că în acest moment nu este foarte ușor să te apuci să investești, dar am observat a fost ceva incredibil, la licitația de la Artmark, au avut loc niște sume record și i-am întrebat pe oameni de ce au cumpărat, iar ei au spus că nu știm ce o să se întâmple, așa că mai bine să avem în casă lucruri pe care care să le dăm la schimb. Este un scenariu apocaliptic, nu cred în asta și consider că trebuie să fim cu capul pe pământ. Eu nu vreau să vă spun dacă este de investit în artă sau nu,  dar arta face bine la psihic. Ca să reziști, îți trebuie spirit bun, psihic bun.”

Eduard Uzunov spune că e foarte posibil să asistăm la o scădere de 60%  sau 70%. „Mi-e frică să mă gândesc la un scenariu pesimist și nici nu vreau, trebuie să ne păstrăm optimismul și peste trei luni de zile să repornească totul, desigur nu va reporni la același valori, dar să repornească economia și să înceapă să duduie până la finalul anului și mai departe.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii