FacebookTwitterLinkedIn

Ziarul „Gazeta Sporturilor nu va mai apărea în formatul print. Ultimul număr a apărut miercuri, 1 noiembrie, fără ca ziariștii să fie anunţaţi în prealabil de Ringier, compania care deține publicația. Ei au fost informați după ce a apărut această ediție. În septembrie 2024, ziarul ar fi împlinit 100 de ani existenţă neîntreruptă.

Compania Ringier invocă declinul drastic al vânzărilor.

În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, Ringier spune că renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan. El se va concentra doar pe ziarul „Libertatea”.

De asemenea, anunțul patronatului precizează că redacțiile GSP și Libertatea vor fi despărțite, Gazeta urmând să se mute într-un nou sediu „la începutul lui noiembrie”.

Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietarul ziarului Gazeta Sporturilor: „Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este închiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore.

Concomitent cu închiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG își afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro.”

Cătălin Tolontan a anunțat pe Facebook: „Nu m-am gândit că voi scrie această ştire, însă treaba noastră de jurnalişti e să vă dăm ştirile seci şi dumneavoastră să fiţi liberi să le comentaţi. Redacţia Gazetei Sporturilor: <<În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis şi că angajaţii vor pleca>>”.

În 2022, societatea Ringier România a raportat o cifră de afaceri de 111,8 milioane de lei și pierderi de 66.709 lei, având 202 angajați.