Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Ecosistemul local de startup-uri se consolidează: 50% mai mult capital românesc pentru investiții în 2020

În anul 2020, piața românească de investiții în startup-uri a continuat să crească, investițiile în startup-uri locale atrăgând cu 50% mai mult capital românesc față de 2019.
Startup_shutter

How to Web lansează Romanian Venture Report 2020, cea mai completă analiză și colecție de statistici despre investițiile în startup-urile din România, în perioada 2017-2020.

Chiar dacă anul trecut a fost unul plin de incertitudini, ele nu s-au resimțit pentru piața de investiții. După o perioadă scurtă de inactivitate la începutul pandemiei (martie/aprilie), fondurile de investiții și investitorii au început să direcționeze tot mai mult capital către zona de startup-uri. Conform raportului, au avut loc 58 de investiții în valoare de €30,39 milioane, acestea reprezentând o creștere de 6% a volumul de investiții și de 51% a numărului de tranzacții față de 2019.

Numărul de startup-uri care au primit o investiție pentru prima dată s-a dublat în 2020 față de 2019, de la 18 la 39, iar suma totală a crescut de la €5.65 milioane la €13.92 milioane. Valoarea medie a unei investiții primite de un startup aflat la început de drum a crescut la €357.000, o creștere de 12% față de 2019.

„Antreprenorii care își lansează acum un startup au mult mai multe șanse de a fi finanțați datorită capitalului local. Traiectoria UiPath, profesionalizarea grupurilor de angel investors precum TechAngels si TAN, precum și apariția platformelor de equity crowdfunding precum Seedblink au crescut încrederea și interesul investitorilor locali. În 2020, investitorii locali au participat la toate rundele de investiții, crescand valoarea totală investită cu 50% față de 2019. O parte dintre startup-urile locale, precum TypingDNA, Deepstash sau Soleadify,  au reușit să  atragă și capital internațional, un element de validare important al investițiilor locale”, a declarat Bogdan Iordache, fondator al How to Web.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii