FacebookTwitterLinkedIn

Compania de consultanță a fost fondată de către Mathieu Gregori, un francez de origine vietnameză-chineză, în vârstă de 23 de ani. Acesta a absolvit Masteratul de Politici de Mediu în cadrul Paris School of International Affairs of Sciences Po. Până acum, fondatorul Econos a avut stagii de practică în țări precum Franța, România, Israel, Camerun, Mexic, Brazilia.

„Auditurile pe care le-am realizat până acum reflectă de obicei două probleme majore de mediu în România: un sistem public ineficient de gestionare a deșeurilor și o producție de energie care se bazează pe combustibili fosili. Obiectivul nostru este să lucrăm alături de marile companii din România pentru a le susține în a face tranziția către o economie circulară sustenabilă. De asemenea, până la finalul 2023 ne dorim să devenim principalul punct de referință în România pentru servicii care abordează problema amprentei de carbon. Ne dorim ca până la finalul anului să măsuram nivelul emisiilor de carbon pentru 20 de clienți și să ne mărim oferta de servicii prin adăugarea a încă cinci parteneri”, afirmă Mathieu Gregori, foundator al Econos.

Compania are patru clienți din domenii precum retail alimentar (Cora România), energie regenerabilă (Renovatio), organizare de evenimente (BPM Global) și aplicații pentru mobil (Happy Hour). Până la finalul anului, managementul vizează să lucreze cu alți 15 clienți, în special departamente de CSR ale marilor companii.

De asemenea, începând din 2023 antreprenorul vrea să extindă Econos în noile state membre ale Uniunii Europene și în țările din Golful Persic. Printre aceste țări se numără sunt: Moldova, Bulgaria, Grecia, Croația, Ucraina, Turcia, Liban, Israel, Cipru, Arabia Saudită, Yemen, Emiratele Arabe Unite.