Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Eco Rom Ambalaje, afaceri de peste 11 milioane de euro, anul trecut

ambalaje.jpg
Afacerile Eco Rom Ambalaje, organizație responsabilă cu gestionarea deșeurilor de ambalaje au crescut anul trecut cu 18 %, până la 11 milioane de euro. Eco Rom Ambalaje a fost fondată în 2003 de un grup de companii care activează în România, printre care Coca-Cola, Heineken, Pepsi sau Unilever.

Eco Rom Ambalaje a înregistrat la sfârșitul anului 2012 o cifră de afaceri de 49,3 milioane de lei (n.red- aproximativ 11 milioane de euro), în creștere cu 18% față de anul precedent, potrivit datelor furnizate la solicitarea Forbes România.

Din aceasta, peste 90% este direcționată către implementarea, funcționalitatea și dezvoltarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje, respectiv gestiunea deșeurilor, investiții în infrastructură și în campanii de comunicare și conștientizare a populației.

“Veniturile companiei noastre provin în totalitate din contribuția producătorilor și importatorilor care pun pe piață produse ambalate, în vederea îndeplinirii obligațiilor legale de reciclare pe care acestea le au confom legislației în vigoare. De exemplu, pentru anul trecut, această contribuție s-a situat la 40 de milioane de lei, cu peste 20% mai mult decât anul precedent„, au explicat pentru Forbes România reprezentanții organizației.

Eco Rom Ambalaje a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră.

Printre membrii fondatori se regăsesc Argus, Chipita România, Coca-Cola, Heineken, Mars România,  Pepsi, Romaqua Group Borsec, Tetrapak, Unilever sau Titan. Acestora li s-au alăturat în urmă cu doi ani Bergenbier, Tymbark şi Ursus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii