FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană britanică easyJet a anulat 2% din cursele programate în sezonul de vară, afectând planurile de vacanţă ale 180.000 de clienţi, din cauza problemelor legate de controlul traficului aerian din Europa.

Industria turismului este în alertă maximă privind întreruperi în această vară, după ce sezonul de vârf din Europa de anul trecut a fost afectat de anulări, provocând haos în aeroporturi, deoarece industria nu a avut suficient personal pentru a face faţă revenirii rapide a cererii după pandemie, transmite Reuters.

În această vară, problemele legate de controlul traficului aerian vor fi probabil punctul slab, potrivit avertismentelor Eurocontrol, care gestionează spaţiul aerian european.

EasyJet, cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie după numărul de pasageri, a declarat luni că efectuarea de modificări acum înseamnă că ar putea evita anulările de ultimă oră, care au fost mai costisitoare şi au cauzat mai multe neplăceri pasagerilor.

Potrivit easyJet, 95% dintre pasagerii afectaţi au fost deja orientaţi către un zbor alternativ, deoarece a avut în mare parte zboruri consolidate cu frecvenţe mari.