FacebookTwitterLinkedIn

Grupul energetic german E.ON a planificat construirea a 2.000 de stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice până la sfârșitul anului 2024. Pentru a realiza acest obiectiv, compania a încheiat un parteneriat cu producătorul de stații de încărcare alpitronic. În funcție de vehiculul electric, în cinci minute poate fi încărcată electricitate pentru o autonomie de 100 de kilometri.

„Pentru a ne asigura că și mai mulți oameni trec la condusul electric în viitor, încărcarea trebuie să funcționeze cât mai rapid și mai avantajos posibil. Prin urmare, la E.ON suntem hotărâți să impulsionăm extinderea infrastructurii în Europa și să promovăm tehnologii noi și inovatoare pentru încărcarea inteligentă”, a declarat Patrick Lammers, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, responsabil pentru divizia de soluții pentru clienți.

Planurile includ atât extinderea amplasamentelor existente, cât și construirea de stații complet noi pentru încărcarea publică și pentru clienții comerciali ai E.ON.

Compania va utiliza cea mai recentă generație de coloane de încărcare rapidă produsă de alpitronic, cu puteri cuprinse între 150 și 300 kW.

Cele 2.000 de noi stații de încărcare rapidă vor completa rețeaua de încărcare existentă a E.ON și a clienților săi comerciali.

Până în 2026, E.ON intenționează să instaleze aproximativ 5.000 de noi puncte de încărcare rapidă.

Clienții E.ON Drive își pot deja încărca mașinile electrice la aproximativ 160.000 de puncte de încărcare publice în Germania și în alte țări europene.

De asemenea, cele două companii își propun ca până în 2024, să pună în funcțiune, în mai multe locuri din Europa, primele stații-pilot pentru încărcarea bateriilor vehiculelor comerciale grele, care ar avea nevoie de cantități uriașe de energie, de ordinul megawattilor.

Până în 2030, în Germania ar urma să fie înmatriculate cel puțin 15 milioane de vehicule electrice, dar creșterea cererii de energie astfel rezultată necesită extinderea și gestionarea eficientă a infrastructurii de încărcare.