FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar cu capital românesc Redport Capital a finalizat cea de-a doua fază a proiectului The Level Apartments, amplasat în Nordul Capitalei, în zona Dămăroaia – Străulești. Întregul proiect este dezvoltat în patru faze și presupune un total de 600 de unități locative și o investiție de 60 milioane euro.

Faza I a fost livrată în 2020, faza a II-a în 2023, iar fazele III și IV vor fi livrate până la finalul anului 2026. Potrivit companiei, 95% din apartamentele fazei II au fost vândute, în mare parte către utilizatori finali, dar au existat și “investitori care au făcut achiziții cu intenția de a scoate unitățile locative la închiriat”.

Potrivit lui Cosmin Savu-Cristescu, Managing Director și acționar majoritar al Redport Capital, în 2017, când s-a decis începerea dezvoltării imobiliare, „zona Străulești era foarte puțin urbanizată și părea să nu-și găsească direcția în cadrul orașului”, astfel că Redport Capital a fost printre primii dezvoltatori care i-au identificat potențialul.

După lansarea primei clădiri din cadrul proiectului, „au apărut și alți dezvoltatori încurajați să dezvolte în această zonă”, a explicat Savu-Cristescu în timpul unei întâlniri cu presa.

The Level Apartments II este dezvoltat pe un teren de 4.275 mp, cu o suprafață construită de 12.386 mp și o zonă de retail de 900 mp. Ansamblul rezidențial oferă un total de 127 de apartamente premium, împreună cu 147 de locuri de parcare. „Pentru zonele de comerț-servicii, am targetat elemente de tip destinație, ospitalitate, beauty, well being, sănătate, iar în scurt timp vom anunța și operatorii care vor activa în aceste spații”, a punctat fondatorul companiei. 

În cazul apartamentelor, prețul de vânzare pe metru pătrat util, pentru Faza II, a fost de 2.000 de euro, mai ridicat față de Faza 1, “datorită unui standard superior, dar și faptului că a fost dezvoltat într-o perioadă diferită”, potrivit reprezentanților companiei. 

Odată cu finalizarea Level II, dezvoltatorul a anunțat extinderea proiectului The Level Apartments prin Level III și Level IV, pe terenul din vecinătate. Aici vor fi edificate peste 400 de unități locative până în 2026, cu o investiție totală de 40 de milioane de euro. Pentru Level III, se speră ca începerea construcției să aibă loc în această toamnă, după obținerea autorizațiilor de construcție, urmând ca finalizarea să aibă loc în toamna anului 2025. Faza IV este estimată să fie demarată în 2024 și finalizată în 2026. 

Loturile cumulate ale terenurilor pentru fazele III și IV reprezintă în jur de 15.000 mp. Pe unul dintre terenuri se află un depozit al Havi Logistic, compania de logistică a Coca Cola, care între timp s-a mutat în afara orașului și a scos terenul la vânzare. 

Vis-a-vis de proiectul Redport, primăria Capitalei deține un teren viran, de aproximativ 10.000 mp, pe care s-au ridicat câteva construcții improvizate și pentru care dezvoltatorul a făcut propuneri ferme de igienizare și transformare în zone de parc și recreere, inclusiv de asigurare a pazei. 

Redport Capital mai deține 4,4 hectare de teren în zona Petrom City, unde va dezvolta, împreună cu Mobexpert, proiectul rezidențial Infinity, ce va cuprinde până la 1.250 de unități locative în următorii șase ani. Prețul terenului a fost, în medie, de 300 euro/mp, iar la cei 60.000 mp deținuți în zonă, rezultă o investiție de 18 milioane de euro. Compania deține cinci loturi, fiecare într-un anumit stadiu de urbanizare. 

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu şi reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I şi The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiţii de 16 milioane de euro.