Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dumitru și Sergiu Sechelariu – 500 Miliardari Ediția 2011

Dumitru Sechelariu.jpg
Nume: Dumitru și Sergiu Sechelariu Avere: 15-16 milioane de euro Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Tipografii, imobiliare, transport Pasiuni: masini, vanatoare

Perioada de glorie a fraţilor Dumitru şi Sergiu Sechelariu pare de mult apusă. Sergiu Sechelariu a fost pe cai mari în vremea guvernării PSD, când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, condus de Miron Mitrea, între 2001 şi 2004. De atunci, el a intrat într-un con de umbră. Cam din aceeaşi perioadă şi fratele său mai mare, Dumitru, este tot mai puţin vizibil în spaţiul public, după ce a pierdut alegerile pentru al treilea mandat de primar al Bacăului. Ce-i drept, Dumitru Sechelariu a mai apărut în presă pe fondul problemelor sale cu justiţia.

Cât despre business, destul de puţine lucruri noi. Cu mai bine de doi ani în urmă, el a scos la vânzare Letea Bacău, singura fabrică de hârtie de ziar din România şi, totodată, cel mai important asset al său. Deşi, iniţial, a spus că are trei-patru ofertanţi – preţul de plecare era de 50 de milioane de euro –, în cele din urmă nu a reuşit să găsească cumpărător. Anul acesta, compania a intrat în executare silită pentru datorii la stat: taxa pe valoare adăugată neachitată şi neplata impozitului pe salarii.Sechelariu mai lăsase la preţ (de la 50 de milioane de euro a coborât la 20 de milioane de euro), însă tot nu a găsit cumpărător. Proprietarul justifica acest preţ prin valoarea terenului de peste 40 de hectare aflat printre activele fabricii.

Vezi care era averea celor doi frați Sechelariu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii