FacebookTwitterLinkedIn

Dupa instalarea in toamna anului trecut a primului printer UV din Romania DURST P5 350, special configurat pentru print pe carton ondulat si alte materiale rigide in placa, Tipografia Global Print anunta o noua premiera prin decizia de achizitie si instalare in cursul acestui an, a primului printer cu cerneala ecologica pe baza de apa DURST P5 250WT.

In urma colaborari cu liderul din industria productiei de echipamente de print largeformat DURST Italia, concretizata prin decizia de achizitie a celor mai noi printere a caror valoare de piata depaseste 1 mil. euro, sunt obtinute importante avantaje cu privire la economia circulara, protectia mediului si minimizarea impactului industriei asupra naturii.  Totodata, devine posibila si in Romania atingerea celui mai inalt nivel de calitate, prin accesul la cea mai performanta tehnologie existenta in industria tipografica. In sustinerea si completarea acestor beneficii ce tin de responsabilitatea fata de mediu, DURST P5 250WT cu cerneala ecologica este capabil sa atinga si din punct de vedere al calitatii imaginii, nivelul maxim posibil in industrie, similar tiparului offset si a tiparului lithografic. Aceste performante de exceptie si unice atunci cand vorbim de printere large format, sunt posibile si datorita tehnologiei Variodrop, care este o tehnologie inovatoare de imprimare ce regleaza dimensiunea picaturii de cerneala functie de continutul fisierului grafic.  

Productie publicitara si display carton si HDF, print UV Durst P5 350 cm

Ca o recunoastere oficiala performantelor sale exceptionale, printer-ul UV DURST P5 cu latime de 350 cm, si-a ajudecat premiului pentru cel mai bun printer in categoria flagship, premiul fiind acordat de catre EDP (European Digital Press Asociation – https://durstus.com/durst-p5-tex-isub-p5-30-hs-win-edp-award/ .)

Tipografia Global Print poate raspunde pozitiv incepand din a doua parte a acestui an, solicitarilor din ce in ce mai frecvente de produse certificate ecologic, avand in flota sa cea mai noua generatie de printere DURST, inclusiv a printerul P5 250 WT cu cerneala pe baza pe baza certificat UL ECOLOGO. Astfel, se deschide o noua oportunitate de productie pentru companiile ce pun accent pe responsabilitatea fata de mediu si care isi doresc ca materialele sale de promovare realizate din carton ondulat sa poata dovedi un impact minim asupra mediului.  Astfel, devine posibila si in Romania realizarea de standuri POSM Display.  si alte produse de trade marketing, signalistica sau ambalaje, care sa poata dovedi prin certificari internationale respectarea cele mai riguroase cerinte ecologice. 

Posibilitatea de a dovedi impactul minim asupra mediului permite companiilor preocupate de reciclare, sa transmita consumatorilor din Romania un mesaj ferm, un puternic statement de brand privind etica de business si respectul fata de comunitate. Aceste practici de business inregistreaza un trend de crestere accelerata si urmeaza sa fie din ce in ce mai importante in viitor. Materialele tiparite cu cerneala ecologica utilizata de printerul Durst P5 250WT, sunt 100% reciclabile si cu impact zero cu privire la mediu.  Compozitia pe baza de apa a cernelurilor și tehnologia de imprimare elimina orice posibilitate de poluare prin transfer. Aceste cerneluri utilizate au primit multiple certificări privind siguranța în utilizarea lor, inclusiv pentru industria alimentara din Statele Unite, Europa si Elvetia, dintre care putem evidentia certificarile:  UL ECOLOGO, REACH, TOSCA, California Proposition 65, “Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, GMP-compliant Primary Food Packaging. 

Tipografie, Signalistica, Trade Marketing si POSM Display.

Obtinerea acestor extrem de exigente si dificil de obtinut certificari au fost posibile datorita cernelii pe baza de apa, care este lipsita de substante cu grad ridicat de risc (SVHCS), de substante volatile (VOC), de ftalați sau alți plastifianți, nu contine uleiuri minerale, foloseste pigmenti organici lipsiti de metale grele, nu contine substante de origine animala si beneficiaza de un mod de ambalare capsulata ce previne contactul direct cu cerneala.

Cele 2 printere instalate in premiera intr-o tipografie din Romania, asigura si o foarte buna competivitate din punct de vedere al preturilor ce vin sa sutina pe orizontala o serie de industrii. Costurile de productie sunt reduse datorita noilor tehnologii utilizate, precum:

–  utilizarea de lampi led ce asigura un consum de energie cu pana la 60% mai mic decat clasicele lampi pe baza de mercur (dovedite deja ca fiind poluante),  pe care le-a inlocuit cu succes.

– noile posibilitati de automatizare a operarii in cadrul proceselor de productie, permit reducerea resurselor alocate, prin faptul ca permit scaderea numarului de operatori de la 4 persoane la 2 sau chiar un singur operator.  

– fiind echipamente exclusiv noi si de nivel industrial ce incorporeaza cele mai noi tehnologii, problemele si costurile de service sunt reduse cu pana la 90% fata de echipamentele second hand utilizate uzual. 

– costurile consumabilelor sunt mai mici pentru echipamentele de nivel industrial (principiul fiind cel al unui cost de achizitie foarte mare, dar a unui cost mic pentru materie prima). 

– viteza de lucru si implicit productivitatea sunt semnificativ mai bune

– consumul de energie electrica este redus cu pana la 50%. 

Gama de produse ce pot fi realizate este una foarte larga, practic putandu-se printa pe orice tip de material, atat in rola cat si placi rigide. Cu titlu de exemplu putem evidentia princialele categorii de produse:

  • Ambalaje carton ondulat si ambalaje carton duplex;
  • Standuri de tip POSM Display din carton ondulat, HDF, PAL, MDF sau alte derivate din lemn;
  • Signalistica indoor sau outdoor din Material Textil, PLEXIGLASS, HIPS sau derivate din PVC, ALUBOND sau alte derivate din metal si sticla;
  • Diverse printuri de trade marketing.

Date de contact TIPOGRAFIA GLOBAL PRINT: