FacebookTwitterLinkedIn

Firmele cripto migrează către Dubai, după ce orașul din Emiratele Arabe Unite a început să ofere licențe pentru activele virtuale, făcând din acesta cea mai recentă jurisdicție care caută să devină un refugiu pentru întreaga industrie.

Companii globale de intermediere a criptomonedelor, precum Exchange ByBit, Crypto.com, FTX și Binance plănuiesc relocarea sau și-au mutat deja sediile globale din Singapore în Dubai.

Entuziasmul pentru Dubai în rândul firmelor cripto vine pe măsură ce speranțele companiilor ca Singapore să devină un hub pentru activele digitale s-au stins. Î

n timp ce Singapore a aprobat doar câteva grupuri de cripto care au solicitat licențe, Dubai a atras o serie de nume grele din industrie în cele câteva săptămâni de când și-a lansat schema de licențiere, relatează Financial Times.

Singapore a fost văzut ca un hub cripto în devenire al Asiei, după ce China a reprimat activele digitale anul trecut. Acum, caravana cripto a evoluat pe măsură ce unele companii își îndreaptă privirea către un regim de reglementare mai receptiv în Golf.

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, care s-a mutat din Singapore în Dubai, a declarat că guvernul statului din Golf a atras afacerile cripto prin „mentalitatea sa deschisă și atitudinea prietenoasă cu acest tip de business”. Binance este cea mai mare platformă pentru tranzacționarea criptomonedelor din lume.

Zhao a spus că Binance a făcut eforturi pentru formarea unui organism de reglementare și a descris decizia ca fiind „excelentă”, iar Dubaiul are „cea mai inteligentă autoritate de reglementare din întreaga lume”.

Cu toate acestea, entuziasmul noilor reglementări din Dubai stârnește un semnal de alarmă în cercurile financiare, având în vedere decizia recentă a Financial Action Task Force, un organ de supraveghere global împotriva spălării banilor, de a plasa Emiratele Arabe Unite în așa-numita „zonă gri” de urmare a procedurilor pentru a preveni fluxul de bani obținuți din activități frauduloase.

Avocații și autoritățile de reglementare din Marea Britanie și SUA au spus că o licență din Dubai nu ar convinge autoritățile occidentale că schimburile de criptomonede sunt sub supraveghere adecvată.