FacebookTwitterLinkedIn

Scopul nostru este să aducem performanța în viața tuturor oamenilor, nu doar în viață sportivilor de performanță“. Prin asta debutează discursul lui Dragoș Luscan, în cadrul unei noi ediții Forbes reInventarea României. Potrivit Fondatorului KinetoFit, pandemia a adus și tendințe pozitive: oamenii au devenit mai motivați.

Deși la începutul stării de urgență Dragoș Luscan a remarcat o stagnare în ceea ce privește activitatea fizica, lucrurile au revenit ușor la normal,și poate chiar au fost îmbunătățite. “Recunosc că la început am fost destul de șocat. Am intrat în starea de urgență, am mers acasă, m-am relaxat, am început să primesc solicitări pentru ședințe de terapie pe video, pe whatsapp. Apoi am aflat de existența Zoom, de la 1-2 pacienți pe zi, în scurt timp am ajuns la program de 8-9 ore pe zi să lucrez cu pacienții și sportivii“, explică el, adăugând faptul că această perioadă a fost o sursă de inspirație pentru a găsi noi modalități în vederea împlinirii obiectivelor profesionale. Una dintre ideile cu care a ieșit în piață este proiectul WorkFit, despre care ne spune: “prin care vreau să vin în întâmpinarea acestor persoane și a companiilor care vor să aibă grijă de angajații lor. E o perioada în care a trebuit să mă reinventez și face parte din dezvoltarea personală pe care o recomand tuturor“. Exceptând acest lucru, ce ne mai recomandă invitatul Forbes?

Din experiența mea, ce am observant în cei 10 ani de activitate, România nu are o cultură fizică foarte bună. Nu mulți se duc la sală sau să facă puțină mișcare înainte de a merge la muncă“, remarcă el. Din păcate, stresul constant și volumul considerabil de muncă a oferit angajaților o nouă metodă de prioritizare, însă Dragoș Luscan insisita pe faptul că ne putem adapta, atât casa, cât și programul, pentru a desfășura o activitate fizică. Pentru companii, însă, el adaugă o altă recomandare: “Ce aș sugera companiilor este angajarea unei persoane sau introducerea unui program de exerciții care să ajute.”

Sursa Foto: Facebook Dragoș Luscan