FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei într-un cuvânt

Adaptare. Pandemia ne-a obligat să ne adaptăm și să găsim soluții pentru menținerea activității Clinicii KinetoFit.

Obiectivul KinetoFit a rămas același indiferent de schimbările care au avut loc. Am oferit și oferim cele mai noi și corecte soluții de recuperare medicală, sport, wellness, pregătire fizică și nutriție. În condițiile recomandărilor oficiale de a rămâne acasă, KinetoFit a oferit în toată perioada stării de urgență servicii online prin Zoom. Aproximativ 10% din activitatea clinicii s-a transferat online, clienții KinetoFit beneficiind în această perioadă de supravegherea unui specialist kineto pentru a-şi continua tratamentele deja începute şi pentru a preveni eventualele deficiențe sau complicații ce puteau apărea dacă se opreau.

În acest context am lansat și un canal de YouTube de exerciții fizice oferit gratuit, pentru a încuraja oamenii să rămână activi și să îşi protejeze sănătatea într-un mod corect. Toate programele de exerciții au fost gândite pentru a putea fi realizate cu ușurință acasă, fără echipamente speciale, cu rezultate concrete pentru diferite afecţiuni.

Ne-am pregătit serios pentru reluarea activității  începând cu data de 15 mai 2020 și ne-am adaptat la situația excepțională, ancorându-ne de principiile care stau la baza existenței noastre: pacienții să fie în siguranță și să fie mulțumiți de rezultatele intervențiilor efectuate și de empatia cu care sunt înconjurați pe toată perioada șederii în locație. A fost un an dificil pentru întreaga industrie de kinetoterapie și pregătire fizică. Pandemia COVID-19 s-a tradus pentru cei mai mulți români în izolare la domiciliu, sedentarism şi lipsa mişcării şi a unui program constant de exerciții fizice.

Dacă în luna martie 2020 „munca de acasă” părea o situație temporară, odată cu trecerea lunilor tot mai multe companii au extins această practică, pentru o perioadă nedeterminată. Angajații au astfel libertatea de a lucra din confortul și siguranța propriei case, însă nu mai fac atât de multă mişcare.

Aceste schimbările sociale au ajutat Clinica KinetoFit să identifice noi oportunități de business şi de a educa grupul de clienţi despre integrarea sportului și stilului de viață sănătos în contextul muncii de acasă. Am venit rapid în sprijinul clienţilor noştri cu soluţii de recuperare medicală şi kinetofit online. În acelaşi timp, am adoptat rapid măsuri suplimentare de siguranță, obiectivul fiind acela de a oferi servicii de calitate în timp ce pacienții şi echipa rămân în siguranță și mulțumiți de rezultatele intervențiilor efectuate.

Ne-am repoziționat foarte rapid și am oferit servicii online prin Zoom pentru companii, sub îndrumarea atentă a unui specialist kinetoterapeut, folosind diferite exerciții sigure, simple și ușor de implementat de către întreaga echipă. Astfel, anul trecut am lansat două progame de exerciții online.

Programul de exerciţii fizice şi posturale WorkFit, special destinat angajaților, freelancerilor și antreprenorilor care lucrează de acasă. Programul este special conceput pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor pentru care pandemia a adus schimbări radicale în modul în care își desfășoară activitatea.

Programul de exerciţii fizice şi posturale  KidsFit, special destinat copiilor care fac școală online și nu numai. Programul este special conceput pentru a răspunde nevoilor celor mici pentru care pandemia a adus schimbări radicale în viața lor.

 Cele mai importante lecții

Flexibilitatea a fost cea mai importantă lecție pe care am primit-o în anul 2020. Aveam planuri pe termen lung, însă flexibilitatea şi agilitatea ne-au ajutat să găsim soluțiile optime pentru echipă și clienți. Telemedicina este încă la început în domeniul recuperării medicale, însă noi ne-am adaptat rapid şi suntem prezenți pentru a fi aproape de clienții noștri indiferent de schimbările care apar. La nivel personal, tot flexibilitatea a fost lecţia cea mai importantă care m-a ajutat să am un echilibru și pe plan personal.

Prestația autorităților

Cred că fiecare industrie a fost afectată într-un fel sau altul, iar autorităţile au încercat să găsească soluţii, în ordinea priorităţilor. Singurul ajutor primit de industria noastră a constat în măsura cu privire la plata șomajului tehnic în perioada stării de urgență, însă şi acest sprijin a fost binevenit. Cred că în momentul în care devenim antreprenori fiecare suntem responsabili de afacerea noastră şi de găsirea soluţiilor inovative prin care să o putem susţine indiferent de prioadele de criză pe care le traversăm.

 Strategia de business pentru 2021

Vom continua să investim în dezvoltarea telemedicinei, serviciilor kineto online pentru a le putea oferi clienților posibilitatea de a beneficia în permanență de serviciile noastre, indiferent de schimbările ce apar. De asemenea, ne dorim să dezvoltăm echipa KinetoFit spre o viziune comună care să inspire și să motiveze clienții să își depășească limitele şi condiţionările.  În acelaşi timp, vom continua să identificăm şi să valorificăm toate oportunităţile relevante pentru business – în special, extinderea parteneriatelor pe care le avem cu medici de specialitate.

Provocări în 2021

Noua realitate la care toţi ne-am adaptat rapid. În acelaşi timp, această nouă realitate este un moment prielnic pentru noi toți să începem să ne punem întrebări legate de cum putem integra sportul și stilul de viață sănătos în viaţa noastră.