Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dragoş Dobrescu

Avere: 130- 150 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: imobiliare

Mare proprietar de terenuri şi clădiri de birouri, milionarul Dragoş Dobrescu este învăluit într-o umbră de mister. Apariţiile lui în presă sunt extrem de puţine, iar evenimentele mondene din Capitală nu îşi fac loc cu uşurinţă în agenda omului de afaceri. Ferit de ochii presei şi ai curioşilor, Dragoş Dobrescu, preşedintele firmei cu afaceri în real estate Monolit Development, este în continuare activ în industria imobiliară.

Deşi contextul economic nu mai este propice tranzacţiilor răsunătoare, omul de afaceri nu a oprit investiţiile în imobiliar. La începutul anului, preşedintele Monolit Development a anunţat că în aproximativ doi ani îşi va adăuga un nou activ la portofoliul său de clădiri de birouri. În vara acestui an, investitorul a început lucrările de construcţie pentru un imobil de cinci etaje în zona Charles de Gaulle, din Bucureşti. Investiţia totală în clădirea cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi a fost estimată la aproximativ patru milioane de euro. Terenul pe care va fi amplasată construcţia are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi l-a costat 1,5 milioane de euro. Tranzacţia a fost parafată chiar în primele zile ale anului, pe o piaţă aflată în letargie, motiv pentru care preţul pe metrul pătrat – de 2.500 de euro – a fost la jumătate faţă de cerinţele pieţei din una dintre cele mai bune zone de birouri din Capitală.

De altfel, Dobrescu este cunoscut în rândul marilor investitori imobiliari ca fiind un negociator foarte bun. Omul de afaceri, care se relaxează într-un apartament de vacanţă  din Monte Carlo şi a cărui pasiune cunoscută este vânătoarea, a făcut avere din afaceri imobiliare. În prezent, el este pe lista restanţierilor la plata TVA-ului pentru sumele încasate din vânzarea de bunuri imobiliare începând cu anul 2007.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii