FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul portuar global DP World și fondul de pensii canadian Caisse de dépôt et placement du Québec au anunțat joi că vor investi 4,5 miliarde de dolari în portofoliul lor global de porturi și terminale, informează Reuters.

Această investiție va fi folosită pentru extinderea companiei în regiuni din Europa și Asia, dar și pentru dezvoltarea serviciilorde sprijin pentru lanțul de aprovizionare, cum ar fi logistica. Ajutorul financiar acordat va crește dimensiunea vehiculului de investiții al companiilor la 8,2 miliarde de dolari.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, CEO al DP World, a declarat într-un comunicat “Oportunitatea pentru industria portuară și logistică este semnificativă, iar perspectivele rămân pozitive, deoarece cererea consumatorilor declanșează schimbări majore în cadrul lanțului global de aprovizionare”.

DP World, cu sediul în Dubai, va deține o cotă de 55% din investiții, în timp ce Caisse de dépôt, care este al doilea fond de pensii din Canada, va deține restul, au adăugat companiile. Parteneriatul dintre cele două companii a început în 2016, când au reușit să investească 3,7 miliarde dolari în porturi și terminale din întreaga lume.