FacebookTwitterLinkedIn

Fraţii Schwartz, românii Dorian Sam (37 de ani) şi Filip Florin (40 de ani), controlează fiecare afaceri distincte, în domenii total diferite. Fratele cel mic controlează (deține 95% din acțiuni) grupul medical Romgermed, cu afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, anul trecut, 16 laboratoare şi cinci centre medicale.

Pentru anul viitor, reprezentanţii companiei au anunţat o investiţie de 20 de milioane de euro, într-un spital, în Capitală. Acesta va avea, potrivit proiectului existent în acest moment, între 150 şi 250 de paturi şi se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Noua unitate va avea printre specializări: dermato-venerice, boli de nutriţie şi diabet, medicină internă şi estetică, gastroenterologie, ginecologie, cardiologie, imagistică, ORL şi urologie. Spitalul va avea şi o policlinică, cu 20 de specialităţi, şi un laborator clinic. Potrivit reprezentanţilor companiei, Romgermed intenţionează să achiziţioneze până la sfârşitul anului patru laboratoare şi să deschidă mai multe unităţi proprii noi. Până la mijlocul acestui an, Romgermed a investit peste 2 milioane de euro în retehnologizarea laboratoarelor.

Acţionar minoritar (5%) în cadrul grupului de servicii medicale Romgermed este fratele mai mare, Filip Florin. Acesta deţine mai multe afaceri, însă cea mai importantă este Otter Distribution, care comercializează încălţăminte şi articole din piele, în magazine proprii. Cifra de afaceri a companiei a scăzut anul trecut până la 15,1 milioane de euro, faţă de peste 16 milioane de euro, în 2009, însă a revenit pe profit, în 2010 – 1,1 milioane de euro, potrivit datelor publice de la Ministerul Finanţelor. În 2009, compania Otter Distribution a înregistrat o pierdere brută de aproximativ 360.000 de euro. Reţeaua Otter a fost restructurată în 2010 şi număra la sfârşitul anului 187 de angajaţi. La nivel naţional există 30 de magazine Otter Multibrand, din care 12 sunt în Capitală. Acestea comercializează branduri precum Geox, Ara sau Manas.