FacebookTwitterLinkedIn

Proprietar alături de familie peste grupul de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicaţii de tip radio şi servicii de tip GPS (global positioning systems), Dorel Năsui este pasionat de istorie şi de fly fishing (pescuitul la muscă). Afaceristul plecat de peste 20 de ani în Statele Unite deţine şi un magazin cu articole pescăreşti în Chicago. Fiind unul dintre hobby-urile la care nu poate renunţa, Dorel Năsui susţine că a pescuit aproape în toată lumea şi îşi aminteşte de capturile din Alaska, Yukon, Montana, Colorado, Alberta, British Columbia, Norvegia, Suedia, Scoţia, Irlanda, Austria, Croaţia, Slovenia, Rusia, Africa de Sud, Noua Zeelandă etc.

În afară de businessul principal cu birouri, subsidiare, reprezentanţe şi parteneri în peste 60 de ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România şi cu afaceri de peste 100 milioane de euro, familia Năsui mai are investiţii în depozite de mărfuri generale şi frigorifice, în diverse spaţii comerciale precum şi în agricultură şi în pescuit. În paralel, Năsui a plasat sume importante de bani în diverse investiţii imobiliare, respectiv în case, apartamente şi terenuri în Bucureşti, Ilfov şi Maramureş, dar şi în străinătate, la Chicago, Washington şi Paris.

Năsui susţine că deşi în primele luni ale anului 2009 a avut un recul în vânzări, spre finalul anului situaţia s-a îmbunătăţit. „Am păstrat acelaşi număr de angajaţi. De vânzare nici nu se pune problema pentru că nu este momentul“, susţine omul de afaceri, care mai spune că investiţiile din ultimul an se ridică la peste patru milioane de euro. Printre realizările companiilor deţinute, Năsui enumeră o nouă gamă de produse din categoria GPS, dar şi deschiderea distribuţiei în Germania şi Pakistan. Ca planuri de viitor, familia Năsui şi-a propus extinderea holdingului AIR, investiţii în IT, agricultură şi piscicultură. Năsui se mândreşte cu faptul că American International Radio a obţinut, an de an, premiul pentru cel mai mare distribuitor de produse radio PCR/AAD (Biggest Motorola PCR/AAD Distributor).