Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Donald Trump l-a nominalizat pe Rex Tillerson (ExxonMobil) pentru funcția de secretar de stat

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat marți oficial că Rex Tillerson (foto), directorul general al concernului ExxonMobil, este nominalizarea sa pentru funcția de secretar de stat în viitoarea administrație de la Washington, informează AGERPRES.
Key Speakers At Ceraweek 2012

În poziția de șef al gigantului petrolier ExxonMobil, Rex Tillerson (64 de ani) a coordonat operațiuni în mai mult de 50 de țări.

„Tenacitatea sa, ampla sa experiență și înțelegerea profundă a geopoliticii îl fac (pe Rex Tillerson, n.r.) o alegere excelentă pentru funcția de secretar de stat. El va promova stabilitatea regională și se va concentra pe interesele esențiale de securitate națională ale Statelor Unite”, a declarat Donald Trump.

În 2011, ExxonMobil a semnat un acord cu Rosneft, cea mai mare companie petrolieră de stat din Rusia, pentru explorare comună de petrol și producție. De atunci, cele două companii au încheiat zece acorduri joint-venture pentru proiecte în Rusia. Tillerson și-a construit legături strânse cu Igor Sechin, directorul executiv al companiei petroliere Rosneft, care este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

VEZI ZIARELE LOCALE CU CELE MAI MARI TIRAJE VÂNDUTE!

CITEȘTE ȘI ACEST COMENTARIU: ÎNCHIDEȚI TELEVIZIOARELE!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii