FacebookTwitterLinkedIn

Platforma Flip.ro este o investiție de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, cofondatorii rețelei 7card, GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.

”Facem internetul un loc mai simplu pentru cei care vor să își vândă vechile telefoane și mai sigur pentru cei care le cumpără. Ne-am propus ca în primul an de activitate să avem minimum 20.000 de utilizatori, un număr de 10.000 de tranzacții și estimăm încasări de 450.000 euro”, declară Alin Luca, co-fondator Flip.ro.

“Cu Flip transformăm modul în care oamenii vând telefoanele pe care nu le mai folosesc. Totul în doar trei pași simpli. Intri pe Flip.ro și afli instant cât valorează telefonul pe care îl vinzi. Chemi curierul sau lași personal telefonul la unul dintre cele 22 de puncte de drop off din București si din țară. Pasul 3, alegi metoda prin care îți dorești să primești banii după vânzare, iar noi ne ocupăm de restul. Acceptăm și telefoane defecte, pe care le reparăm, iar costul reparației se scade din prețul pe care îl primești după vânzare. Pe Flip poți vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani și doar din gama Apple, Samsung și Huawei, iar suma pe care o obții din vânzare este similară cu cea obținută pe oricare alt website“, explică George Moroianu, co-fondator Flip.ro.

Un studiu realizat de Flip.ro pe un eșantion de 475 de persoane arată că unul din trei români cumpără device-uri second-hand cu defecte ascunse. Dintr-o simplă întâlnire cu vânzătorul telefonului, persoana interesată de achiziționarea acestuia nu își poate da seama de performanța pe care o are (sănătatea bateriei, contactul cu apa, reparațiile anterioare, performanta, etc.).

Platforma Flip.ro îi ajută pe cumpărătorii de telefoane second-hand să ia o decizie informată atunci când fac o astfel de achiziție. Fiecare telefon scos la vânzare va fi atent verificat de tehnicienii IQFIX, unul dintre cele mai renumite și profesioniste centre tehnice pentru electronice din țară. Inspecțiile tehnice detaliate vizează peste 30 de repere din telefon (display, cameră, butoane, placa de bază, baterie etc.).