Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Doar 4,4% din populația Franței a fost infectată cu coronavirus, potrivit Institutului Pasteur

Un studiu al Institutului Pasteur arată că doar 4,4% din populația Franței - aproximativ 2,8 milioane de persoane - a fost infectată cu noul coronavirus, un număr mult mai mare de cazuri decât cel furnizate de datele oficiale, dar mult prea mic a atinge fenomenul „herd-immunity”, informează Reuters.  
Franta_coronavirus

Într-un studiu publicat, miercuri, în revista Science, cercetătorii arată că rata de infectare în zonele cele mai afectate din Franța – partea de est a țării și regiunea Paris – este în medie între 9 și 10%.

„Aproximativ 65% din populație ar trebui să fie imună, dacă ne dorim să controlăm pandemia cu ajutorul imunității”, se arată în studiu. Rata de infectare a fost măsurată de Institutul Pasteur începând cu 11 mai, ziua în care Franța a început să relaxeze restricțiile, care au blocat țara pentru aproape două luni.

„În consecință, rezultatele noastre arată că, fără un vaccin, imunitatea în masă nu va fi suficientă pentru a evita un al doilea val al epidemiei, odată cu ieșirea din caramtină. Astfel, trebuie să se mențină măsuri de control eficiente după 11 mai ”, spun cercetătorii.

Un studiu spaniol publicat tot miercuri a arătat rezultate similare. Aproximativ 5% din populația Spaniei a contractat boala, un procent însă insuficient pentru a vorbi despre imunitate în masă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii