Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Disney se concentrează pe servicii streaming pentru a mai recupera din pierderi

Disney intenționează să lanseze Mulan pe site-ul său de streaming, Disney+, și să inaugureze un nou serviciu de streaming în afara SUA anul viitor, în încercarea de a mai recupera din pierderile provocate în pandemie.  
Disney streaming

Închiderea parcurilor tematice Disney a însemnat pierderi uriașe pentru companie. Astfel, pandemia a costat gigantul Disney 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni (aprilie, mai, iunie), ca urmare a închiderii parcurilor tematice și a întârzierii lansărilor de filme, scrie BBC.

De aceea, Disney se bazează acum pe succesul timpuriu al serviciilor streaming și încearcă să se poziționeze ca un rival la Netflix sau Amazon.

În noiembrie trecut, a lansat serviciul de streaming Disney+ în SUA, extinzându-se ulterior și pe alte piețe. Potrivit companiei, Disney+ a atras deja 60,5 milioane de abonați, iar noul serviciu care va fi lansat va funcționa sub brandul Star și va transmite o varietate mai largă de conținut.

Șeful executiv, Bob Chapek, a declarat că Disney intenționează să-și lanseze noul film Mulan pe Disney+, în septembrie, cu o taxă de 30 de dolari „premier access”. Mulan fusese programat pentru lansare în martie, dar aceasta a fost amânată de mai multe ori, în condițiile în care cinematografele rămân în continuare închise. Decizia de merge direct pe streaming a fost luată din cauza incertitudinii cu privire la momentul în care marile lanțuri de cinema se vor redeschide. 

Totuși afacerea de streaming a Disney nu este încă rentabilă, potrivit lui Nicholas Hyett, analist de capitaluri la Hargreaves Lansdown.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii