FacebookTwitterLinkedIn

Tradiționala săptămână dedicată rechinilor revine pe Discovery Channel începând din acest weekend, ediția a 34-a aducând noi emisiuni pe micile ecrane din România, în fiecare zi, la miezul nopții, timp de o săptămână.

Shark Week este seria specială TV cea mai longevivă la nivel mondial. Prima ediție Shark Week a avut loc în vara anului 1988 în Statele Unite, ulterior aceasta fiind o prezență constantă pe micile ecrane, anual, informează Media Expres.

Emisiunile care pot fi urmărite în următoarea săptămână, la miezul nopții.

Cinci lucruri pe care nu le știai despre rechini:

Rechinii omoară aproximativ 6 oameni anual, în timp ce oamenii ucid 100 de milioane de rechini în același interval de timp.

Rechinii se află în oceane de peste 400 de milioane de ani. Aceștia există pe Pământ dinaintea dinozaurilor.

Anumite specii de rechini, precum marele alb, se pot îneca în cazul în care nu se mai mișcă. Acești rechini continuă să înoate chiar și atunci când dorm.

Rechinii nu se nasc „știind” cum să vâneze. Ei învață din experiențele avute, iar unii rechini pot ajunge la o rată de succes de până la 48% atunci când vânează.

Rechinii folosesc o combinație de elemente pentru a-și găsi prada: un auz fin, un simț al mirosului foarte dezvoltat, o vedere bună, o percepție electro-senzorială specială și viteza lor. E greu să te ascunzi de un rechin.