FacebookTwitterLinkedIn

Începând de sâmbătă, 28 ianuarie, se deschid pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul și cele pentru începători, iar de săptămâna viitoare se speră amenajarea pârtiei Drumul Roșu, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul, anunță primarul Brașovului, Allen Coliban.

„Se poate schia în partea superioară a masivului momentan în condiții decente. Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă. Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogății din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor. (…) Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul celălalt vom avea condiții de a coborî până jos“, a declarat primarul Allen Coliban, după ce a verificat una dintre pârtiile amenajate.

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare.

În partea superioară a domeniului, stratul a ajuns la aproximativ 25-30 de centimetri, iar în zona lacului, la 20 cm, scăzând în partea inferioară către telescaunul Ruia la îmbarcare, la o medie de 15 cm. 

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.