FacebookTwitterLinkedIn

Dimitris Raptis, Co-CEO & Chief Investment Officer Globalworth, susține că situația actuală cu care se confruntă întregul glob pământesc “este o situație fără precedent”, însă, datorită naturii business-ului pe care îl conduce, “work from home” nu a putut fi implementată la nivelul companiei.

Pe de altă parte, acesta spune că siguranța și sănătatea angajaților reprezintă o prioritate, dar și continuitatea afacerii este un aspect important. În plus, Dimitris Raptis este de părere că România s-a adaptat la noul normal mai eficient decât multe alte țări, mai ales în ceea ce privește telemunca.

În ceea ce privește noul normal, acesta consideră că este încă devreme să tragem o concluzie, însă, “Work from home este un trend permanent. Este aici ca să rămână”.

România, pregătită pentru valul 2?

Având în vedere distanțarea socială, impusă de autorități, Dimitris Raptis spune că “cererea de spațiu va crește”. În plus, el face referire și la faptul că work from home va funcționa doar în cazul anumitor business-uri. “Am demonstrat ca avem infrastructura tehnologică pentru a suporta telemunca”, spune acesta.

Cu toate că, în România se preconizează o revenirea a pandemiei, Dimitris Raptis speră că nu se va întâmpla, însă “majoritatea oamenilor cred că se va întâmpla”. “Oamenii sunt pregătiți. Afacerile sunt mai pregătite“, continuă co-CEO-ul GlobalWorth.

“Să rămânem productivi în astfel de vremuri incerte. Avem mai multe instrumente să supraviețuim în caz de un alt val”, a conchis Dimitris Raptis.