Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Digi RCS&RDS lansează servicii 5G și vrea să acopere marile orașe din România

Operatorul telecom Digi RCD&RDS a anunțat lansarea tehnologiei 5G.
Valentin Popoviciu Vicepresedinte RCS & RDS 2
 Digi RCS&RDS este al doilea operator care lanseaza rețele comerciale 5G, după Vodafone. „5G este o adevărată convergență de comunicații. Vorbim de o rețea cu întârziere mică, o viteză de 10 ori mai mare, un cost mai mic pe conexiune. Vom vedea o accelerare a modului în care tehnologia schimbă vieți”, a spus Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație RCS&RDS.
Operatorul telecom a implementat această tehnologie cu echipamente produse de Ericsson si Huawei și își propune ca în iulie și august să acopere marile centre comerciale din București, câteva parcuri și Centrul Vechi, dar și alte orașe din țară.
„Continuăm cu Constanța, Mamaia, Oradea, Cluj și Iași. Vom continua până în septembrie și octombrie cu Brașov, Timișoara, Craiova, Predeal, Poiana Brașov. Vom utiliza echipamente de la Huawei, Ericsson și Nokia. Vrem să accelerăm adopția acestei tehnologii”, a mai spus Popoviciu.
Clienții operatorului pot face de astăzi pre-comenzi pentru achiziționarea terminalelor compatibile cu tehnologia 5G: Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20X 5G, la prețuri începând cu 3.000 de lei, și respectiv 6.000 de lei.
DIGI | RCS&RDS va implementa hardware-ul și software-ul 5G New Radio (NR) bazate pe standardele 3GPP ale Ericsson. 5G este construit pe rețeaua DIGI 4G, iar clienții se vor conecta la ambele rețele 4G și 5G în același timp pentru a obține cea mai bună experiență posibilă chiar și în zonele cele mai aglomerate (în funcție de compatibilitatea terminalului cu tehnologia 5G).

Începând de astăzi, consumatorii vor putea face o pre-comandă pe site-ul digiromania.ro pentru a obține cele două terminale compatibile cu rețeaua 5G și tehnologiile VoLTE și VOWiFi.Această primă fază a lansării 5G de la DIGI este o implementare „non-standalone” (NSA) axată pe utilizarea puterii combinate a rețelelor 4G și 5G. În următoarele săptămâni, Digi și Ericsson vor activa mai multe stații de bază și de radio în București și Cluj-Napoca.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte Digi | RCS & RDS, declară: „În 2018, Digi | RCS & RDS a făcut un prim pas către 5G, testând funcționalitatea acestei tehnologii pe o platformă prototip. Astăzi experimentăm capabilitățile rețelei Digi Mobil 5G Smart, punând în funcțiune prima stație din rețeaua noastră, într-una dintre cele mai aglomerate zone din capitală. Ca de obicei, promitem că în 2019 ne vom deservi deja clienții cu servicii de date mobile de încredere și la prețuri accesibile, inclusiv 5G, în zonele selectate din București și în alte orașe mari din România.”

România intenționează să lanseze licitația de frecvențe pentru spectrul suplimentar necesar pentru rețelele wireless 5G în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019. DIGI poate începe deja să ofere primul serviciu 5G prin spectrul său comercial deja disponibil în banda de 3.6 – 3.8 GHz.

Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager Ericsson România, declară: „Ericsson și DIGI au colaborat în ultimii ani și suntem încântați să continuăm acest parteneriat pentru a aduce serviciile 5G consumatorilor și industriilor din România. Introducerea 5G va crea o platformă națională puternică pentru inovare. Prin folosirea 5G se vor crea noi cazuri de utilizare cu beneficii asupra societății, consumatorilor și întreprinderilor. Consumatorii vor beneficia de o experiență premium, cu viteze mai mari și o acoperire mai bună.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii