FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul se va lista pe Bursa din Amsterdam printr-o ofertă primară de acțiuni nou emise care să atragă între 800 de milioane și 1 miliard de euro din încasări brute și o opțiune de supra-alocare a acțiunilor secundare.

Se așteaptă ca oferta să aibă loc în următoarele săptămâni, în funcție de condițiile pieței și de alte considerente relevante.

După o schimbare fundamentală a strategiei de finanțare a Grupului, CTP a intrat pe piețele internaționale de obligațiuni în 2020. CTP a lansat cu succes primul său Green Bond de 650 milioane de euro în octombrie 2020, urmat de două obligațiuni verzi suplimentare cu termeni atractivi, emisiunile cumulate totalizând peste 1,5 miliarde euro până în prezent.

După ce a accesat cu succes piețele datoriilor cu rating de recomandare pentru investiții, CTP intenționează acum să acceseze piețele de capital pentru a-și finanța creșterea continuă. Motivul Ofertei avute în vedere este de a permite CTP să-și accelereze strategia de creștere prin finanțarea proiectelor de dezvoltare și a activităților de construcții ale Grupului, a achizițiilor selective de proprietăți și rambursarea datoriilor.

„Perspectivele pentru parcurile logistice la nivel global sunt extrem de atractive, cu o multitudine de catalizatori accelerați de COVID-19. Creșterea penetrării comerțului electronic determină o schimbare radicală pe termen lung în cererea de spații și servicii logistice. (…)Prin listarea pe Euronext Amsterdam putem valorifica dinamica pozitivă pe care am generat-o până acum, continuând să ne extindem, având acces la o gamă mai largă de opțiuni de atragere de capital”, a declarat Remon Vos, fondator și CEO al CTP.

CTP are aproximativ 1 milion de metri pătrați în dezvoltare, din care 62% sunt deja pre-închiriați.