FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorii proiectului rezidențial Belvedere Residence din nordul Bucureștiului au vândut unui investitor privat de origine română galeria comercială de 6.000 mp, amplasată la parterul clădirilor rezidențiale din cadrul ansamblului. Anunțul a fost făcut de firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care a intermediat tranzacția.

Potrivit companiei, acesta este „cea mai mare tranzacție cu spații de retail stradal înregistrată în ultimii ani”, fără însă a face publică valoarea. 

Belvedere Residence este construit pe strada Fabrica de Glucoză, pe latură nordică a lacului Tei și este primul proiect rezidențial de mari dimensiuni din zona Barbu Văcărescu. Galeria comercială are o suprafață închiriabilă de aproximativ 6.000 metri pătrați, dezvoltată în patru faze și este deservită de circa 200 de locuri de parcare. Primele trei faze sunt finalizate și sunt ocupate integral, iar faza a patra va fi livrată la sfârșitul anului viitor.

Printre chiriașii galeriei comerciale se numără Mega Image, Natuzzi Italia, Bang & Olufsen, Husqvarna, Art Granit, Sweat Concept, Libra Bank, Loft Ceramics, Sophia și alții. 

„Vedem un interes în creștere din partea investitorilor privați pentru achiziția de proiecte imobiliare generatoare de venituri, iar spațiile de retail, ancorate în general de rețele de food sunt printre preferatele acestora având în vedere rezistența mai mare la șocuri precum inflație sau scăderea consumului”, spune Mihaela Pană, Partner Private Investment Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox, adăugând că pentru perioada următoare, compania va finaliza și alte tranzacții pe care le are în diverse stadii de negociere cu proprietăți similare. 

Segmentul de retail a fost anul trecut a doua cea mai atractivă clasă de active din punct de vedere al volumului tranzacțiilor, după birouri. Potrivit Cushman & Wakefield Echinox, în 2022, au fost tranzacționate proiecte de retail în valoare de 325 milioane de euro, comparativ cu 180 de milioane de euro în 2021.