Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii din SUA

Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii privind încălcarea legii anti-mită şi a celei privind tranzacţiile cu mărfuri din SUA.  
deutsche bank

Potrivit unor procurori americani, Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii privind încălcarea legii anti-mită şi a celei privind tranzacţiile cu mărfuri din SUA. Aceasta este cea mai recentă lovitură primită de banca germană, care încearcă să îşi refacă imaginea afectată de o serie de scandaluri, transmite Reuters.

Deutsche Bank rezolvă, de asemenea, acuzaţiile civile aferente, aduse de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), arată documentele instanţei.

Ne asumăm responsabilitatea pentru aceste acţiuni din trecut, care au avut loc între 2008 şi 2017“, a anunţat Deutsche Bank. “Investigaţiile interne amănunţite şi cooperarea deplină cu investigaţiile DOJ şi SEC asupra acestor chestiuni reflectă transparenţa şi determinarea noastră de a pune aceste chestiuni ferm în trecut”, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit acuzaţiilor audiate în instanţă, Deutsche Bank a conspirat pentru a încălca Legea SUA privind practicile de corupţie în străinătate. De asemenea, banca a încercat să-şi refacă imaginea la Washington, pe fondul mai multor investigaţii privind relaţiile sale cu preşedintele Donald Trump. În 2019, Deutsche Bank a fost de acord să plătească SEC mai mult de 16 milioane de dolari, pentru a soluţiona acuzaţiile că ar fi încălcat legile americane referitoare la corupţie, prin angajarea rudelor unor oficiali guvernamentali străini pentru a câştiga sau a păstra afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii