Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Despre putere

Mi-am dat seama că aș vrea să scriu despre putere. Da, știu, suntem o revistă de lifestyle și, la prima vedere, poate nu e cel mai potrivit loc în care să scrii despre acest subiect.
Raluca_Life New_edito

Dar editorialul meu din acest număr nu este despre acel gen de putere, nici despre celălalt. Adică nu despre puterea unui președinte de supernaţie, nici despre puterea pe care o obţii după ce petreci o viaţă la sală.

Nu. Este despre acea putere interioară care ne poate transforma viaţa, acea putere care lucrează în noi până ajungem cea mai bună versiune a noastră.

Este puterea de a spune nu atunci când știm că ceva, indiferent cât de atrăgător ar putea fi deghizat, până la urmă se va dovedi a fi ceva ce ne va afecta, ce ne va mai mușca o fărâmă din suflet. Puterea de a refuza o ocazie de nerefuzat pentru că știm că ne va transforma, în cele din urmă. Și nu în bine.

Este puterea de a spune da – da încercărilor, lucrurilor grele de care am vrea să fugim cât ne ţin picioarele. Nimeni nu vrea să aleagă the hard way. Și e normal. E normal să ne temem, să fim obosiţi. Dar, de cele mai multe ori, la capătul încercărilor, la finalul drumului greu se află ceva bun. În mod sigur se află un eu mai puternic, mai bun cunoscător de sine, de viaţă, de oameni. Și mai înţelept – pentru că tare greu se mai obţine înţelepciunea. Uneori, niciodată…

Puterea de a fi sincer cu sine – constat că este unul dintre cele mai grele lucruri, deși nimic nu ar trebui să fie mai ușor. Să știm când am greșit, când am făcut rău, când am comis-o. Să ne mustrăm în pat, la oglindă sau în jurnal și să ne promitem că vom fi mai buni. Cum să evoluăm, cum să fim mai buni dacă deja ne considerăm perfecţi și atoateștiutori?

Citește și Despre bucuria de a privi înapoi

Puterea de a vorbi frumos cu ceilalţi – fără ironie, fără sarcasm, fără aroganţă deghizată în diplomaţie, fără bucuria de a umili pe cineva. Fără a posta mesaje jignitoare pe Facebook, fără a scrie e-mailuri despre care autorul știe sigur că vor răni.

Puterea de a fi lider – nu râdeţi, dar mi-am amintit recent ce înseamnă să fii lider, când am văzut Thor: Ragnarok. Nu e niciun secret că îmi cam place domnul Thor, dar acum mi-am dat seama că, încetul cu încetul, se transformă, dintr-un bărbat incredibil de frumos, într-un adevărat lider: învaţă că trebuie să se sacrifice, să pună interesele celorlalţi mai presus de ale sale, învaţă să se concentreze, să planifice, să gândească.

Are un tron, dar tronul înseamnă, mai presus de titlu, responsabilitate. Câștigă înţelepciune și respect, dar cu un preţ. Un preţ mare, iar eu rezonez, deoarece, în ultimii ani, dese au fost momentele grele, în care îţi vine să dai cu leadershipul de pământ și să te retragi undeva la liniște.

Aș mai putea scrie multe pagini despre puterea de a continua, puterea de a persista atunci când totul pare împotrivă, puterea unei mame, puterea credinţei și puterea de a ierta.

Probabil că voi extinde, la un moment dat, când voi constata că se mai cer exemple. Ce încerc să spun este că ar trebui să ne rugăm pentru toate soiurile bune de putere. Pentru că sigur ne vor face viaţa mai bună și mai frumoasă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii