FacebookTwitterLinkedIn

Acest desert cu caise l-am pregătit cu fructe din compot, dar îl poți face și cu fructe proaspete. Este chiar indicat! Combinația de brânză-paste-fructe și bezea este senzațională.

Ingrediente

300 g penne grâu dur Băneasa

300 g brânză de vaci cremoasă

5 ouă

2 linguri esenţă de vanilie

200 g zahă

100 g smântână

6 caise mari din compot

coaja de la o portocală mare

Mod de preparare

Mai întâi fierbi pennele Băneasa conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le pui într-o strecurătoare și le scurgi bine.

Într-un castron mare amesteci brânza de vaci cu smântâna, coaja de portocală și esenţa de vanilie. Separat, baţi un ou întreg cu 4 gălbenușuri și 5 linguri de zahăr până se albesc, după care le adaugi peste brânză și amesteci. Răstorni pastele peste brânză, adaugi caisele din compot tăiate cuburi și amesteci foarte bine. Pui compoziţia într-o formă termorezistentă mai mare, unsă și tapetată, nivelezi și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.

Baţi spumă albușurile rămase cu un praf de sare, adaugi restul de zahăr și baţi până obţii o bezea tare. Scoţi forma din cuptor, întinzi bezeaua și o mai introduci din nou pentru
10 minute, la 160°C.

Foto: Profimedia