FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul lansat de Delgaz Grid, care presupune modernizarea stațiilor din Siret (județul Suceava), Dorohoi și Bucecea (județul Botoșani), va beneficia de o investiție totală de aproximativ 5,7 mil. de euro, dintre care 4,1 mil. reprezintă suma cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU, iar 1,5 mil. constituie diferența asigurată de companie.

Stațiile vizate vor beneficia de înlocuirea unor echipamente de înaltă şi medie tensiune. De asemenea, Delgaz își propune să creeze condițiile necesare pentru integrarea celor trei stații de transformare în sistemul SCADA.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.

În prezent, compania are în derularea alte șapte proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 37 mil. de euro, aflate în diferite stadii de implementare.

Două proiecte similare, ce presupun modernizarea în scopul preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile a trei stații de transformare din județul Iași și a cinci stații de transformare din județul Vaslui, sunt momentan în diferite faze de implementare.