FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Tei, care deține Farmacia Tei și Bebe Tei, fondat de antreprenoarea Roxana Maftei, a vândut un pachet de 30% din capitalul social către Pavăl Holding. 

Update. Tranzacția este în curs de derulare, după semnare fiind necesară îndeplinirea unor condiții, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenței.

“Suntem bucuroși să avem ocazia să ne unim forțele cu Roxana și Irina. Vom oferi sprijinul nostru deplin pentru consolidarea în continuare a poziției Farmaciei Tei și Bebe Tei în piață. Dorim să mulțumim KPMG și KPMG Legal – Toncescu și Asociații pentru sprijinul acordat și pentru coordonarea unui proces fără probleme până la semnare”, a declarat Karina Pavăl, reprezentant Pavăl Holding.

Roxana Maftei a deschis prima Farmacie Tei în Bucureşti în urmă cu 23 de ani. Conceptul afacerii a vizat poziționarea pe segmentul value al retailului farmaceutic, ceea ce i-a adus succes. În 2020, a ajuns la o cifră de afaceri de 755 de milioane de lei, în creștere de la 600 de milioane de lei în 2019. 

Alături de Irina Ciubotaru, Roxana Maftei a fondat și o altă afacere dinamică din domeniul farma românesc – lanțul Bebe Tei, cu cinci magazine amplasate în malluri din București și Constanța. Bebetei Investment Group a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 382 milioane lei și profituri nete de 17 milioane lei. Mai bine decât înainte de pandemie, când cifra de afaceri era de 356 milioane lei, iar profitul de 12 milioane lei.

În prezent, magazinele Bebe Tei comercializează peste 50.000 de produse, iar portofoliul Farmaciei Tei conține peste 35.000 de produse.

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 9 miliarde de lei și profituri nete de 1,4 miliarde de lei. Compania a investit puternic și în imobiliare, achiziționând proiecte precum Dacia One, The Office sau The Bridge.