FacebookTwitterLinkedIn

Comanda medie a fost de 7 cărți la fiecare coș de cumpărături. 61% dintre comenzi s-au efectuat de pe telefonul mobil, iar plata cu cardul s-a ridicat la 51%.

 „Cele peste 120.000 de titluri vândute într-o singură zi sunt un record absolut pentru elefant.ro, depășind chiar și comenzile de carte plasate de Black Friday. Apetitul pentru lectură în această perioadă este covârșitor. Explicațiile sunt relativ simple. În primul rând mulți dintre noi stăm acasă și avem astfel mai mult timp pentru citit. În al doilea rând, fiind o zi în care am sărbătorit cartea, elefant.ro a propus pasionaților de lectură oferte foarte atractive ce au încântat publicul cititor”, explică Sergiu Chircă, CEO la elefant.ro.

 Cele mai căutate cărți au fost cele din categoria Ficțiune, cu o pondere de 37% din total vânzări, cititorii solicitând în principal titluri best seller. O categorie care a fost, de asemenea, foarte populară este cea a cărților dedicate copiilor, cu o pondere de 27% din total. Pe poziția a treia în preferințe s-au numărat cărțile de dezvoltare personală cu o pondere de 21% din total vânzări. Din volumul total de cărți cumpărate ieri, 7% au fost din categoria Istorie și biografii, iar restul de 8% din alte categorii.