FacebookTwitterLinkedIn

Valoare nominală este de 100 de lei, la o greutate de 6,452 grame, o puritate de 900% (aproximativ 22 de carate) și un diametru de 21 de milimetri.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA și care include o broșură de prezentare, este de 1.695 de lei, tirajul pentru fiind de 250 de monede din aur.

Aversul monedei redă portretul domnitorului Șerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripţia ,,Romania”, valoarea nominală „100 Lei”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din aur cu tema „330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.